Manikyr

Følelsen av å få en manikyr hos proffesjonelle er uten tvil helt fantastisk! Der kan man lene seg tilbake og ikke gjøre noe som helst. Men ikke alle har råd, tid eller ønsker å dra til en negltekniker en gang i uken som er anbefalt, og derfor ønsker jeg å gi dere en oppskrift på en like god manikyr hjemme. Om ikke bedre siden du kan sette stemningen selv med musikk og lys.

Utstyr
 • Negleklipper eller neglesaks
 • Bufferfil eller bufferblokk
 • Neglefil 
 • Neglebåndskyver
 • Gammelt håndkle/papir
 • Skål
 • Håndkrem
 • Neglebåndkrem eller olje
 • Mild såpe
 • Neglelakkfjerner og pads om du har gammel lakk
 • Oppvasksåpe 
 • Neglelakker om du skal legge ny lakk
 Det første du gjør er å sette deg godt tilrette og legg den gamle håndduken over overflaten der du skal gi deg selv manikyr. Sett neglelakker og annet som kan søle og ødelegge hele kvelden oppå noe hardt og vannrett.


Steg for steg, form

Klipp og form neglene, du trenger ikke å gjøre det helt perfekt ennå. Her anbefaler jeg å ha en litt mørk neglelakk på neglene for da er det enklere å se formen på neglen, spesielt om du har ujevn hyponychium (huden under neglen som avslutter der fri negl begynner), men vær da ekstra forsiktig så du ikke klipper i den huden. Klipp neglen fra side til side, aldri bruk negleklipperen rett på neglen. Det kan få neglen til å splitte seg opp.

Fjern neglelakken og vask hendene grundig, tørk dem 100%. All fukt må bort fordi filing av fuktige negler kan føre til splitting og flising.

Fil neglene ferdig i den formen du ønsker de skal være. Bruk lange strøk med filen og ikke korte og brutale, hold filen i 45° vinkel. Disse korte og brutale strøkene kan gjøre selv den sterkeste negl svak!

Naturlig, korte firkantede og rund fasong er det som passer best for de av dere som bruker hendene mye eller har svake negler.

Når alle neglene er i samme lengde og form kan du begynne å buffe neglen, har du veldig svake negler så dropp dette. Buff først med den groveste siden i en X bevegelse over neglen og gjenta med ett hakk finere side for å jevne ut eventuelle riper. Merk deg at du ikke bør buffe mer enn 1 gang i måneden.

Gå over med en neglebåndskyver og finkornet fil for å fjerne eventuelt neglrester som henger under neglen som en liten gardin.


Steg for steg, neglebånd

Fyll opp skålen med så varmt vann som du orker å hendene i og ha i litt mild såpe og noen dråper olje. Eventuelt kan du finne mange spennende oppskrifter på nettet med sitron, olje og tørkede urter blant annet.

Legg ene hånden i bløt så lenge du vil, men helst ikke mindre enn 5 minutter. Når du er ferdig så klapp hånden tørr med et håndkle.

Nå kan du begynne å dytte neglebåndene på den hånden du har hatt i bløt. Ikke la neglen bli for tørr i prosessen så dypp gjerne skyveren kjapt ned i vannet når det trengs. Dytt i alle retninger og ikke bare loddrett! Gjenta på den andre hånden og avslutt med å massere inn litt av neglebåndkremen eller olje.

Se over til at alle neglene har myke kanter og er rensket for alt skrot. Dytt neglebåndene en gang til.

Har du mye neglebånd til overs vil jeg ikke anbefale noe annet enn en neglebåndsskjærer (fåes på Vita). Å begynne med neglebåndsaks som nybegynner kan fort bli risikabelt med tanke på infeksjoner og blødninger. En skjærer er enkel å manøvrere og funker flott. Aller best er det faktisk å bruke den på tørre neglebånd.

Masser inn litt mer neglebåndkrem/olje og håndkrem. Ferdig!

Rengjør redskapene

Vask alle redskapene av metall godt med såpe og desinfiser disse enten ved koking i et kvarter, eller legg dem i overflatedesinfisering opp til en halvtime. Overflatedesinfisering kan kjøpes på apoteket. Hiv engangsredskaper som orange wood sticks eller pappfiler.


Ny lakk
 
Vask neglene med oppvasksåpe for å få fjernet all olje. Olje, både tilført og egenprodusert vil redusere holdbarheten på neglelakken. Olje og lakk avviser hverandre.
Påfør en base, og her anbefaler jeg på det sterkeste en matt base. Den matte overflaten vil gi deg god kontroll over neglelakken og mer heft.

Når basen er 100% tørr kan du påføre ønsket lakk i tynne strøk, trenger du flere lag så la lakken tørke mellom hvert lag. La det også være et lite glippe mellom neglebånd og lakken så du ikke griser mer enn nødvendig. Avslutt med en hurtigtørkende topplakk og la det hele herde helt i fred i en halvtime.

Har du griset med neglelakken så kan du dyppe en liten, stiv, flat og bred pensel i neglelakkfjerner og "pensle" bort lakken. Dypp i neglelakkfjerner ofte så du ikke gnir kraftige farger utover, klem ut overflødig fjerner så du ikke dynker neglene i det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar