CSP og neglebiting

 CSP
CSP betyr compulsive skin picking, eller biting i mitt tilfelle. Jeg ønsker å skrive litt om det å bite opp huden rundt neglene slik jeg gjør. CSP er noe jeg har hatt så lenge jeg kan huske, jeg biter på løse hudflak eller river opp nye. De siste årene har dette forverret seg og jeg er nå i prosessen for å bli kvitt CSP. Resultatet av bitingen synes ikke på bildene mine liker jeg å tro!

Har man CSP pirker eller biter man rett og slett huden i stykker, og ofte begynner det ubevisst og man klarer ikke å slutte. Dette vil også gå hardt utover tennene! Etter alle disse årene står den tannen jeg bruker lengre bak enn alle andre, og emaljen er mye mer slitt.

Jeg personlig elsker å tygge på huden rundt neglene, etter mange år har huden min herdet seg endel der men jeg biter ikke sjeldent til blods av den grunn. Etter jeg begynte med å fotografere neglene mine og publisere det på nett så har jeg funnet min quick fix som jeg skriver om litt lenger nede. En del av min behandling går også ut på å ikke bite på disse 4 viktigste fingertuppene. Allerede merker jeg litt fremgang, og når det blir en vane å unngå disse fingrene skal jeg utvide med en finger om gangen. Til slutt er der ikke mer å bite på!

Min quick fix er rett og slett å file ned hudbitene som står til alle kanter med en grov neglefil etter jeg har gått løs på dem og smøre godt med neglebåndskrem etterpå. Dette fungerer naturlig nok ikke der jeg har bitt ned til fersk og rosa hud, så derfor unngår jeg modellhånden mest mulig. Har man bitt seg til blods må man ikke glemme hvor uhygienisk denne vanen er. Påfør derfor antibiotikakrem eller pyrisept og vær nøye med håndhygienen til det har grodd seg til.

Nå skal jeg skrive litt om neglebiting, og her er det også tips å hente for de av dere som sliter med CSP.


Mer om neglebiting kommer snart!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar